Saturday, December 12, 2009

Demam La Pulak...!

assalamualaikum,

apa khabar kowang semua?harap semua okey2 la ea..hari ni aku didatangi demam.
huhu...:(
tak tahu sebab pe.tapi minta2 xla sampai pekse.aku rase aku tak maen hujan..aku rase aku kene sampuk kot..eii,seram deh!setahu aku,semalam aku cerita2 pasal jiran aku yang terkena rasuk ngan hantu kat rumah kosong.kira dekat2 la ngan rumah aku.satu lorong.aku punye la lagak berani cakap nak jumpe hantu.rase bertuah la kononnye dapat jumpe.walaupun tak pernah jumpe.haha..lepas tu,malam tadi aku tidow paling lambat.aduh...kepala aku sakit!tiba2..badan aku pon rase menggigil.subuh,mak aku kejut.rase tak larat bangun.mak aku cakap,gi la study pagi ni.aku cume iakan je.niat memang nak bangun,tapi entahlah..dah rase tak larat kot..

pagi ni,baru la terase demam tu sungguh2..(ade pulak camtu ea??)haha..pepon,sakit kat badan ni cam menusuk kat tulang belakang.aku bongkok je la pon..sakit ni..huhu...mak aku dah la takde,gi belaja..nak minta urut camne..huhu..

k la,sampai sini je aku nak khabarkan..apa motif dan pesanan aku nak tinggalkan ialah JANGAN CAKAP BESAR SEKALI-SEKALI!
syaitan ke,iblis ke..dia pon makhluk Allah gak..nak hidup..makin kita bongkak,makin kita dekat dengan dia.huhu..

Thursday, December 10, 2009

Merokok?Ouh,jangan lah!

assalamualaikum..

merokok ke,rokok ke ape2 ke yang berkaitan dengan rokok aku tak suka!stop la wahai anak-anak muda.jangan sia2kan hidup anda!aku benci orang hisap rokok..


cerita pasal rokok..dulu adik aku yang nombor tiga pernah kantoi sbb hisap rokok.aku ape lagi marah ar.mana tak,dulu cakap tak pastu buat..cakap tak serupa bikin.sekarang,kantoi lagi dengan aku.merokok balik dengan kawan dia yang baru.adeh,pe nak jadi..tolong la!kalau dah sekali,makin nak lagi.jadi cegahnya!aku tak nak adik aku mahupun korang yang lain terjebak dengan rokok.sebab dari rokok yang merupakan permulaan segalanya akn menyebabkan diri makin menjadi-jadi.lepas rokok,hidu gam.lepas tu dadah.lepas dadah mencuri,merompak kerana semata-mata nak dapatkan duit je!rasa lah diri tu terlalu kerdil nak bermain dengan api.malulah bapak tak merokok,anak pulak yang nak lebih2.kalau ade isteri,mengandung??anak kat dalam tu kalau cacat,salahkan isteri pulak.ape kes??nak bunuh diri kalau sorang2 takpe.ni nak libatkan orang lain.susahkan orang lain.BUNUH ORANG LAIN!!!!

Astaghfirullahal`azim...........

taubatlah anak muda harapan bangsa.kadang-kadang aku ternampak jugak bukan saja laki yang merokok.perempuan pon same??ape cite ni saudare..kate perempuan,wanita!lemah lembut,sopan ciri-ciri tu dah ke mana?jatuh maruah.perempuan ni fitrahnya lemah.tapi kalau lemah bukan bermaksud lemah akal.dah tak tahu berfikir tentang mane baik mana buruk.nilai semula diri anda!aku perempuan,aku malu jugak.nak tegur,orang tak terima.hanya mampu geleng kepala.



okey lah..sampai sini je post aku!tc ok?fikirkan ibubapa anda yang sudah mencari secicip bekalan untuk anda,hargainya!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Friday, December 4, 2009

Sijil Peperiksaan Malaysia

Assalamualaikum..

hai,lama rasanya tak tulis blog..yela..buzy ngan exam..ha,cakap pasal exam..aku ngah menduduki exam besar neh..SPM bai..macam relax lak en..tapi sebenarnya berfikir pulak..betullah ni..hahaha..persediaan aku tok semua tu antaranya study la..



membaca alquran..cewah!tp siyesly aku bace..hati tenang beb..selain tu,wat la solat hajat..INSYAALLAH..ko pasti bole..eh,aku yg pekse..takpe2 wat sampingan kowang en..mana la taw kowg guna..ye ta??hehe..

k la..ini je wat mase ni aku ley taip..lain2,lain hary la..hahaha..

Friday, May 29, 2009

cuti larr...


assalamualikum..
kaifa halukum??ana bikhOir..hurm..cuti sekolah baru bermula..aku maseh rasa xlega selagi SPM xabez..memang penat weh..tapi jihad la en..kerna ALLAH..berbaloi tu..
cuti ni..perancangan aku,aku nak wat cerpen..urm..taip bkn pkara senang taw..susah tu..hehe..tapi insyaALLAH,kalu ade kemahuan..ade la jalan..tajuk cerpen aku 'SAKSI CINTA'..hurm..knapa saksi cinta??kita tunggu..haha..
k la..ape2 pon..gud luck la ea tok kowang..n gud luck gak tok aku..
hehe..

Tuesday, May 26, 2009

hijau itu iNdah


inilah hidup manusia..

sentiasa ada manis dan pahitnya..tetapi kalau indah itu tetap indah..hijau la..kan tetap tenang..huhu..wat pengetahuan kowang,warna kesukaan aku hijau taw..so apa2 warna lain,jadi secondary aku je..wawawa..dan hijau juga telah menemukan cinta pertama aku dengan seseorang..bukan kapel..tapi cinta..nengok baek2 ye..dan kami suka hijau..bukankah menarik??tapi kadang2 orang kata kalau sama,biasanya xde pape..yeke??sedeh jugakla..tapi mmg gitu pon..aku bukanlah seseorang yang mudah untuk dicintai..tapi bila aku dah mencintai,sesungguhnya cintaku abadi..hahaha..dia memang sowang yang ada kat hati ni..setia forever..huhu..walaupun masih di alam persekolahan,tapi rasa manis itu cinta..tapi tak pe la..cam dia penah ckp,hati mudah berubah..aku setuju tu..tapi aku xpenah berubah dalam mencintainya..walau seberat mana pun dugaan,5 tahun bukanlah sekejap..tapi lama tu..aku tetap cintainya..nanti kalau aku da kawen pon..dia tetap jadi cinta aku..huhu,,jgn marah ea sape y akan kawen ngan aku t..dah hakikatnya cam tu..aku xley nak bohonh..and aku mntak maap gak kat sesapa yang jadi temannya..jangan cemburu..aku xde niat apa2 pon..tapi inilah aku..huhu..aku pon sedar aku sapa..aku tak layak untuk menjadi teman pada seorang lelaki yang baik gilew sepertinya..huk3..apa pon..aku selalu ingat,ALLAH je taw jodoh aku ngan sape..n hijau la yang menjadi saksi kami..
[[Love oF ALLAH..can everLAsting us forevEr]]

Monday, May 25, 2009

BAHASA ARAB [kantOi]

huhu..ni aku nak citer ni..
hari ni..00.10a.m,aku minta putus ngan dy ntah bape kali la..kesian gak kat dia..tapi nak wat camne,bertambah aku..dia makin tertekan..aku lepaskan la..lagipon,aku malas da nak bercinta ni..adoyai..oo.15a.m,aku minta maap kat kawan dia lak..tapi kawan dia plak marah aku..mula bab tengking2 bisu..yela..mesej..haha..tp lame2 dia dah malas nak mesej..[lose kot]..hehe..

pagi ni pulak,07.00a.m..aku lambat..tertinggal bas plak..adoyai..kene lah penyumpah aku si bas tu..dah tu,adik aku suruh ayah aku anto..seb bek xpe..sampai skolah,lambat sket ar..ngah berikrar,aku selamba jalan..arh..penduli ape aku..hahaha..

ya ALLAH..bahasa ARAB aku..!!!!!
kertas satu ngan kertas dua..memang tak ley blah ar..aku blank nak mampos!!ya ALLAH..banyak doa aku ni..kene muhasabah diri ni..karangan aku lagi la..sempat wat pendahuluan je..masyaALLAH..giler nak batak la..camne nak SPM camni..mase latihan,laju je..sebab ade kamos kot..aduzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!! tapi seb baek ade geng..n apa yang pasti,ustaz mesti marah giler..


ya ALLAH..tolonglah aku ni..camne ni..huhu..

Sunday, May 24, 2009

assalamualaikum..

ni blog kedua aku selain kat myspace..
actually aku xla pandai sangat nak mengarang apa2..tapi nanti pas SPM insyaALLAH aku create one story bwu..n aku ade nak perbaharui cerita aku yang lama tu..kalu kowang pernah dengar cerita 'rindu menanti',maknanya kowang penah bace ake punya cerita..
mase tu form 2,so cam sakai2 sket ar cerita tu..
tapi i`ALLAH sekali lagi,aku cuba write better la..
moga2 kowang suka bace..
assalamualikum..