Friday, May 29, 2009

cuti larr...


assalamualikum..
kaifa halukum??ana bikhOir..hurm..cuti sekolah baru bermula..aku maseh rasa xlega selagi SPM xabez..memang penat weh..tapi jihad la en..kerna ALLAH..berbaloi tu..
cuti ni..perancangan aku,aku nak wat cerpen..urm..taip bkn pkara senang taw..susah tu..hehe..tapi insyaALLAH,kalu ade kemahuan..ade la jalan..tajuk cerpen aku 'SAKSI CINTA'..hurm..knapa saksi cinta??kita tunggu..haha..
k la..ape2 pon..gud luck la ea tok kowang..n gud luck gak tok aku..
hehe..

Tuesday, May 26, 2009

hijau itu iNdah


inilah hidup manusia..

sentiasa ada manis dan pahitnya..tetapi kalau indah itu tetap indah..hijau la..kan tetap tenang..huhu..wat pengetahuan kowang,warna kesukaan aku hijau taw..so apa2 warna lain,jadi secondary aku je..wawawa..dan hijau juga telah menemukan cinta pertama aku dengan seseorang..bukan kapel..tapi cinta..nengok baek2 ye..dan kami suka hijau..bukankah menarik??tapi kadang2 orang kata kalau sama,biasanya xde pape..yeke??sedeh jugakla..tapi mmg gitu pon..aku bukanlah seseorang yang mudah untuk dicintai..tapi bila aku dah mencintai,sesungguhnya cintaku abadi..hahaha..dia memang sowang yang ada kat hati ni..setia forever..huhu..walaupun masih di alam persekolahan,tapi rasa manis itu cinta..tapi tak pe la..cam dia penah ckp,hati mudah berubah..aku setuju tu..tapi aku xpenah berubah dalam mencintainya..walau seberat mana pun dugaan,5 tahun bukanlah sekejap..tapi lama tu..aku tetap cintainya..nanti kalau aku da kawen pon..dia tetap jadi cinta aku..huhu,,jgn marah ea sape y akan kawen ngan aku t..dah hakikatnya cam tu..aku xley nak bohonh..and aku mntak maap gak kat sesapa yang jadi temannya..jangan cemburu..aku xde niat apa2 pon..tapi inilah aku..huhu..aku pon sedar aku sapa..aku tak layak untuk menjadi teman pada seorang lelaki yang baik gilew sepertinya..huk3..apa pon..aku selalu ingat,ALLAH je taw jodoh aku ngan sape..n hijau la yang menjadi saksi kami..
[[Love oF ALLAH..can everLAsting us forevEr]]

Monday, May 25, 2009

BAHASA ARAB [kantOi]

huhu..ni aku nak citer ni..
hari ni..00.10a.m,aku minta putus ngan dy ntah bape kali la..kesian gak kat dia..tapi nak wat camne,bertambah aku..dia makin tertekan..aku lepaskan la..lagipon,aku malas da nak bercinta ni..adoyai..oo.15a.m,aku minta maap kat kawan dia lak..tapi kawan dia plak marah aku..mula bab tengking2 bisu..yela..mesej..haha..tp lame2 dia dah malas nak mesej..[lose kot]..hehe..

pagi ni pulak,07.00a.m..aku lambat..tertinggal bas plak..adoyai..kene lah penyumpah aku si bas tu..dah tu,adik aku suruh ayah aku anto..seb bek xpe..sampai skolah,lambat sket ar..ngah berikrar,aku selamba jalan..arh..penduli ape aku..hahaha..

ya ALLAH..bahasa ARAB aku..!!!!!
kertas satu ngan kertas dua..memang tak ley blah ar..aku blank nak mampos!!ya ALLAH..banyak doa aku ni..kene muhasabah diri ni..karangan aku lagi la..sempat wat pendahuluan je..masyaALLAH..giler nak batak la..camne nak SPM camni..mase latihan,laju je..sebab ade kamos kot..aduzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!! tapi seb baek ade geng..n apa yang pasti,ustaz mesti marah giler..


ya ALLAH..tolonglah aku ni..camne ni..huhu..

Sunday, May 24, 2009

assalamualaikum..

ni blog kedua aku selain kat myspace..
actually aku xla pandai sangat nak mengarang apa2..tapi nanti pas SPM insyaALLAH aku create one story bwu..n aku ade nak perbaharui cerita aku yang lama tu..kalu kowang pernah dengar cerita 'rindu menanti',maknanya kowang penah bace ake punya cerita..
mase tu form 2,so cam sakai2 sket ar cerita tu..
tapi i`ALLAH sekali lagi,aku cuba write better la..
moga2 kowang suka bace..
assalamualikum..