Monday, February 15, 2010

Keindahan Haqiqi

Assalamualaikum
Kaifa Halukum?Ana bilkhoir.. Sesungguhnya Allah mahu menemukan ini sememangnya di saat kegembiraan mula tersinar. Dari kelemahan dan kejahilan yang batil, ana usaha bangun mencari seinfiniti redhaNYA. Alhamdulillah,di sini akhirnya.
Selepas ana menyudahkan blog ana yang lepas, ana kembali untuk menyampaikan sesuatu yang baru untuk pengetahuan kalian.
cewah!poyo tak ayat?xde la..sebenarnye ana nak cite sket..ana sekolah kat perak ni,dari penglihatan dan pandangan ana serta pengamatannya..ana dapat dua perbandingan antara sekolah ana di selangor dan di perak..ana cukup respect mereka di sana.
PERBANDINGANNYA::
  1. walaupun selangor(sebahagian) mempunyai kemajuan dari segi pelajaran,ramai yang berjaya dalam peperiksaan,dan walaupun perak xsehebat selangor,tp ape yang buat ana tertarik,mereka praktikkannya,mereka amalkannya..(contoh plajar sel tu ana la,haha)

Dan sampai situ je kot..

Itulah keindahan yang dapat ana carik daripada sekolah. Keindahan hati,ana terpaut dan dipaut lillahi taala. Ana mula sayangkan pautan ini. Mahu ana khabarkan insan yang pertama itu adalah insan istimewa. Ana tak pandai menzahirkan rasa hati. Tapi ana kian terpaut meskipun hati ini telah dipaut. Insan kedua ini ialah insan istimewa buat diri ana juga. Hia ukhti habibati fillah abada abadan. Bila hati sudah terpaut,ia akan berpaut untuk selamanya. Ana tak sanggup berenggang,berjarak mahupun berpisah. Hanya ajal maut yang boleh memisahkan ini. Dan moga bertemu kembali di syurga pasti!

ALHAMDULILLAH,INSYAALLAH

Kalian,antum sgt bermakna buat diri ini. Meskipun ada penghalang antara kita,ia bukanlah pemisah.Antum mula hadir,bawa seribu makna,sejuta bahgia,seinfiniti cinta. Jangan pergi dari ana dengan membawa semua memori. Jangan pisahkan,ana tak sudi..ana tak sudi ya habuki~

ILALLIQA` MA`ASSALAMAH

2 comments:

  1. asalamualikum.. ai anti.. dah nak dekat2 stam cam ni pn bleh lg nk edit blog. rajin btol.. kagum btol ana. btol la orang ckap, di mana ad masa, di situ ad peluang, di sana perlukan pengorbanan.. n di situ juga wujud sebanjaran gunung harapan.. haha.. hyperbola btol.. anyway, insya Allah, mudah-mudahan anti diberi kesempatan utk pertemu.. ana always doakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. Allah izinkan. em, pertemu apa tu ye ?

      Delete

Terima kasih kerana prihatin ye ^^