Thursday, July 7, 2011

Cuma Aku




Salam Seindah Ukhwah buat antum sekalian :)

Semoga hari ini bertambah tenang ada dalam diri , moga jua hari ini iman semakin bertambah dalam hati. Dan , dan , dan. . . .semoga hari-hari esok bakal bertambah-tambah ! Ameen ~

Sihat semua ? Ana sehat. .eh , antum xtanye ana dah jawab. .hehe :D Harapnya kalian sihatlah , ye ?

Nak cerita tentang 'SYOK SENDIRI' !


Eh ? Kenapa tiba-tiba lak ni en. Tak de udara , tak de angin , ade pulak helikopter muncul. (ape bondo ana merepek nih !).

Ha , takde la serius mana cerita ni. Ana nak bawak satu kisah benar. Benar yang agak-agak tipu sikit. hehe :) Terpulang nak percaya atau tidak. Ana tak kesah lah ! huhu. .

Macam ni, ana adalah berkawan dengan seorang tu. Cukup ana panggilnya sahabat. Sebab ana sayang dia , cinta dia , suka dia kerana dia sahabat ana. PAHAM ? Kalau ada yang tidak terang , meh ana suluhkan. Maksud ana di sini, ana mencintainya, menyayanginya dan juga menyukainya kerana atas nama sahabat. Bukan kekasih, atau berangkat-angkat atau melambung-lambung. Ceritanya (ana yang cerita) , ana sudah lama memerhati sahabat ini semenjak berabad lamanya. Ceh , takdelah ! Ana meminati wataknya, peribadinya semenjak ana menuntut di sebuah institusi istimewa (bagi ana la..). Tapi tak pernah tegur dia pun face to face , mahupun FB to FB. hehe. .Sehinggalah semenjak dua tiga empat menjak ni, dia telah menegur ana FB to FB. Eh , eh , eh ? :)


Mula-mula , terujalah jugak. Sebab orang yang kita dok perati lama, tegur. Tapi ana sebenarnya malas nak terjatuh hati ke, menjatuhkan hati ke ataupun dijatuhkan hati. Sebab ana tak sanggup dah untuk ke sejuta kalinya. Peh , macam betul pulak. hehe. .Jadi ana sekadar menganggapnya kawan, sahabat atau teman yang boleh bawak bicara. Asalkan tidak sampai melanggar tatasusila. Bukan tatasusila negara, tapi tatasusila maruah seorang perempuan. Sebulan , dua bulan , tiga bulan dan bulan-bulan yang akan muncul setiap malam dalam kehidupan ana, ana rasakan o.O ? ataupun kalau nak diterjemah dalam perkataan adalah "entahlah. . .". Ana sendiri tak tahu nak kata apa tentang ana sendiri. Ataupun tentang dia.


Dia ni okey la. .Sahabat ana ni ceria, Alhamdulillah. Tapi setahu ana dia ni mungkin dah takda 'awek' kot. Sebab dulu status sahabat ni, in relationship bersama seseorang. Tapi sekarang takde dah. Then, sahabat ana ni bagitau kat ana. Dia sebenarnya dah lama dah dengan 'awek' dia. Dekat 4 tahun.


4 TAHUN ????


Lama tu. .Ana dengar dengan hati terbuka. "oh. ." itu saja yang mampu ana katakan. Dia pun tak sanggup nak lepaskan. Sebab mereka menjarak hanya kerana si gadis mahu struggle dalam exam. Alamak , ana pulak yang tak menentu. Kenapa ana ? Mengapakah ? Oh TIDAK ! huhu. .Ana mula tak menghiraukan dia. Kesian sahabat ana. Ana dah kata takda simpan perasaan apa-apa, ana pulak yang over. huhu. .

Tak mengapalah. Mungkin cuma ana yang syok sendiri. Hari ni, ana akui memang ana pernah minat dia. Suka dia. Cinta dia ? Ahahaha. .yang itu ana nak simpan untuk suami tercinta. Biarlah ana. Cuma ana yang syok sendiri. Best jugak ! hehehe :) Sekarang, ana masih berhubung dengannya. Cuma makin senyap. Oh , lupa. Ana nak jadi penyenyap kan. Di atas pemergian cinta ana pada seorang insan yang sudah mendakap impian baru. Hmm. .ana hadiahkan untuk sahabat ana ini juga dengan senyuman. Ubat hatiku yang rawan. Cewah ayat !

Hmm , in fact. .this nothing. Tak ada apa pun, cuma merepek dari ana sahaja. Nak ibrah ? Ibrahnya, pendam je la kalau ada minat kat orang tu. Kalau tau dia ada teman lain ke, at least kita tau kita ni tak mengharap apa pun daripada dia. Cuma suka-suka je. Think positive :) U can do it. .(ceh , speaking. .) Ha , lupa pulak result MUET ana dah keluar. Eh , tapi rasa macam ana dah bagitau kat posting lepas. Em, apapun Alhamdulillah. ! Dah nama pun orang jawa kan. .hehehehe :D Okey , semoga berjumpa lagi di lain waktu. Ana sediakan lagu Heliza Helmi untuk santapan deria dengar antum ye. .Terimalah "Cuma Aku". .by clicking the word. .dengor kat utube jo lah ye yoep ! hehe. .


Ma'assalamah Wa Ilalliqa'

Salam alaykumullah ~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana prihatin ye ^^