Friday, November 11, 2011

Adindaku : Nur Hanani Huda

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum, salam seindah ukhwah buat muhadhir blog ana J semoga dalam keredhaan Allah hendaknya. Alhamdulillah, hari ini indah. Jumaatun mubarakah !

Hari ini, posting ana tidaklah panjang mana. Cukup sekadar mengutarakan ucap syukur amat-amat pada Allah. Kerana apa ? haa. .ni ana anak cerita ni. Ana jarang sangat nak cerita tentang adik-adik ana ni kan ? Tapi hari ni, ana buka sedikit tentang adik bongsu ana. Kejayaan yang telah dia miliki, semoga Allah redha atas apa yang dianugerahkan olehNya J

Selepas beberapa minggu, keputusan Peperiksaan Akhir Tahun sekolah rendah telah keluar. Keputusan periksa adik bongsu ana, Huda Alhamdulillah, kebanyakannya ‘A’ . Dan tidak lama selepas tu, keluarlah report card. Balik je dari rumah, datang segera mendekati ana.

“Kak, aku dapat kelas 3 Bestari. Hishh. .aku nak telefon umi ni ! cepat, cepat. Tak sabar. .”

Ana terpana. Dapat naik kelas ? Alhamdulillah, suatu rahmat dari Allah ! Dalam ramai-ramai ahli keluarga ana, sememangnya ana nampak dia seorang yang cepat belajar dari sesuatu. Dian i pemalas sikit, tu la lainnya. Cakap petah, tapi kalau minta tolong. Alahai. . . .kedekut tenaga. Hehe J tapi apa pun, mungkin dia masih kecik lagi kan. InsyaAllah satuhari nanti, dia akan jadi macam ana jugak kot. Ataupun, jadi yang lebih baik dari ana. Kejayaan yang dibawanya pada hari ini, akan menjadi kejayaan juga pada hari esok. Dan semoga tidak hanyut dan lalai dalam kejayaannya.

Biodata Bongsu ~

Nur Hanani Huda Bt Ismail

24 September 2003 (darjah 2)

Suka bercakap, makan, membaca, main.

Agak gemok sikit, tinggi nak sama dah macam abangnya. .haha :D rambut kerinting ikal (nyamuk boleh sesat)

Hmm. .kalau ada sesiapa berkenan dekat adik ana ni, bolehlah daftar segera. Hehe ~ takde lah. Gurau je. . apapun, dia kebanggaan keluarga. Semoga tidak leka. J

Salam `Alaykumullah,

Ma’assalamah Wa Ilalliqa’ ~

2 comments:

Terima kasih kerana prihatin ye ^^