Tuesday, December 16, 2014

Langkawi : Fesdey

IAssalamualaikum

I'm on holiday mood. Ehem.

Aku sekarang kat Langkawi ni. Alang-alang ada masa sikit ni, aku nak update sikit cerita how our fesday was happeneddd ! Haha. Nak kelakar tak kelakar la jugak. Sebabnya my family ni festaim naik flight. Espeseli adik beradik aku. Memang kalau imbas balik cerita kat KLIA2 tu tempat departure kitorang, rasa macam nak guling-guling.

Tepat jam 3 petang, kereta yang ayah dah sewa untuk kitorang diangkut dari rumah sampai ke KLIA2 pun sampai. Perjalanan agak lama daripada perjalanan yang ayah selalu bawak. Lepastu orang tu bawak macam tak biasa ayah bawak. Aku jadi pening habis ! Haha. Sampai je KLIA dalam Asar tu, ayah terus nak cari air panas. Sajes KFC, ayah taknak, survey punya survey, Seha sajes MarryBrown. Aku ingat cuma minum2 je, sekali umi angkut fish and chip bagai la sampai RM100 melayang. Hahaha. Tak bajet betollah mak aku ni. Lepas je makan, kitorang decide terus nak masuk departure hall tunggu situ je sekali dengan solat asar. Yang kelakornya, masa nak cek barang² dengan badan ni, ayah dengan suhail la pergi tempat jauh sikit. Sebab kat KLIA2 banyak tempat cek. Lepas je kitorang selesai cek, tunggu ayah dengan si suhail ni. Memang terbahak-bahak la ketawa kat situ sebab selipar kasut pun bukak sekali diorang pi cek dalam komputer sekali sebelah beg. Hahaha. So berkaki ayam la diorang ni. Mujur je baju seluar pun tak bukak sekali, kalau tak. Hahahaha. Paham² je la. Dah naik flight, seha ayum dengan huda tak habis-habis amek gambar. Agak jakun di situ sebab diorang festaim naik flight. Haha.

Sampai Langkawi, maghrib. Area 7.45 camtu la. Lepastu tunggu la orang yang ayah dah booking kereta tu sampai. Lama gak. Keboringan kat situ dan sebenornya eksaited nak tengok Langkawi ni. Tak sabarlah katakan, festaim jejak Langkawi. Last² sampai gak dan kitorang pandu sendiri Avanza yang telah ditempah. Rasa dia tak lain selain naik Avanza kat rumah tu. Hee..

Malam, terus niat jamak takhir. Sampai je apartment kitorang nama dia Apartment Seri Lagenda, Blok 4 tingkat 2. Jadi tak payah susah² naik tangga. Huhu. Ada kolam renang, tapi takde lift eh. Jangan beranganlah nak naik main lift. Lepas solat apa semua kitorang pergi makan malam. Makan Char Kuey Teow kat kedai tepi jalan je. Tapi sedap mokkk ! Tak kenyang, makan pulak nasi goreng kampung. Sedap gak woi. Huhu. Balik dari makan, gi singgah jap kedai beli biskut². Lepas tu balik dan tidoq. Ready ready untuk sekendey.

Layan gambaq sat hari fesday.

Maassalamah wa ilalliqa'