Thursday, February 12, 2015

#AiLevYu : 10

"Yusri ? What are you doing ?" Puan Noor.
.
Puan Noor dan Yasmin sampai sambil membuat muka berkerut. Hairan barangkali kerana Yusri berbaring atas rumput. Yasmin sudah menggeleng. Dia tahu, ini mesti kerja si Ai. Lelaki ? No, Ai memang anti lelaki buat masa ni. Bagus juga, Ai ada sikap menjaga maruahnya. Tapi kena diajar juga sikap menerima yang baik dan soleh.
.
"Eh, ma. Hehehehe. Taklah, sesaja la Yus lepak. Tak boleh nak duduk sebab ada gajah besar tengah duduk." Yusri menabur terus baja hilang perasaan di hati Hidayu.
.
Alahai, geramnya aku dengan mamat ni ! Tadi punya manis, sekarang dah macam puaka mulut tu.
.
Yusri bingkas bangun.
.
"Ma, dah habis sewa meja ke ? Jomlah balik. Takutlah nanti ada gajah besar pijak kita." Yusri sambung. Terkekek dia ketawa.
.
"Hai, Yus ! Dont said like that laaa..." Puan Noor menampar manja pipi anak tunggalnya.
.
"Kesian Hidayu. But, I wanna ask you, Hidayu sem akhir kan ? Yasmin cerita, Hidayu bidang kulinari masakan. So, bakal chef la ni ?" Tanya Puan Noor sambil memaut bahu anak gadis itu berjalan.
.
"Ya, Puan Noor." Hidayu menjawab sepatah.
.
"Dont call me Puan lah, sayang. Just call me, mama. Yasmin, bila² bawaklah Hidayu datang rumah."
.
Kembali semula degup jantungnya. Mama lah pulak. Adoi. Senyum kelat Hidayu.
.
"Beres, Puan ! Hehehe." Yasmin menunjukkan jempul ibu jari sambil ketawa kecil.
.
Mereka berbual pendek sampailah ke kereta dan motor masing².
.
Hidayu, its look like "Eh apasal Puan Noor nak aku je panggil dia mama ? Apasal Yasmin yang kenal dia lama dah still call her Puan ?". Why, Hidayu why ? Arghhh !
.
.....................
#ailevyu

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana prihatin ye ^^